Hoe het allemaal begon….

In 1960 zijn de ouders van Frits in Benningbroek op de Ganker komen wonen. Opa Willem Vriend kocht het bedrijf voor zijn zoon Hans. Na hun huwelijk kwamen ze hier samen wonen en kregen 4 kinderen: Ingrid, Gerard, Wim en Frits de jongste telg van de familie Vriend.

Op een dag kwam vader Hans met een aardbeiplantje van de markt. Dat leek hem wel leuk. Er werden al veel gewassen verbouwd maar aardbeien was nieuw voor Hans en Riet Vriend. Een stukje tuin werd omgeploegd en het plantje werd geplant. Hans wist nog weinig van het telen van aardbeien, maar ging vol vertrouwen aan de gang. Het jaar na de eerste plant werd een groter stuk land omgeploegd en zo groeide het ene plantje uit tot het aardbeienbedrijf van nu!

Frits was altijd te vinden op het voetbalveld of in het dorp. Als het druk was werkte hij wel mee op het bedrijf, maar het is nooit de bedoeling geweest dat hij het bedrijf zou overnemen. Frits wilde bakker worden en ging naar de bakkervakschool. Zijn grote broer Gerard zou het bedrijf overnemen.

Na een aantal jaren wilde broer Gerard toch liever zelfstandig verder en was er opeens geen bedrijfsopvolger meer. Tja, en dan sta je opeens voor een keuze: het tuinbouwwereldje trok. Amanda’s opa en oma hadden altijd een grote bessentuin en ook zij is dus ook opgegroeid in de agrarische wereld.

Frits nam ontslag bij de bakker en ging bij zijn vader werken.

De eerste jaren werkte Frits samen in de maatschap met zijn ouders en In 1999 heeft Frits het bedrijf overgenomen van zijn ouders.