Recepten met aardbeien

Wat is uw lekkerste aardbei-recept?

Wij zijn heel erg benieuwd naar uw lievelingsrecepten met aardbeien! Laat het ons weten en wellicht zetten ‘m hier op deze site! Een foto meesturen is fijn!

Ingrediënten

  • 150 gram aardbeien
  • 1 banaan
  • jus de orange

Aardbeien Smoothie

Er zijn natuurlijk vele varianten te bedenken waarbij aardbeien een van de ingrediënten is.

Onze favoriet is de volgende:

Bereiding:

Pureer de aardbeien/banaan/sap in een blender. Verdeel de smoothie over 2 glazen en smullen maar! Simpel, maar erg lekker!!

Tip:
Aardbeien, jus de orange met yoghurt is ook erg lekker en gezond!
Aardbeien met spa rood of 7-up is ook een heerlijk sprankelend drankje!

Ingrediënten 

  • 250g aardbeien
  • 2 eetl.balsamico azijn
  • 150 g zachte geitenkaas
  • zakje veldsla, rucola, spinaziebladen (of mix hiervan)
  • 2-3 handjes walnoten
  • 2-3 eetl sesamzaad

dressing:

  • 4-5 eetl olijfolie
  • 2 eetl balsamico-azijn
  • 2-3 eetl honing

Aardbeiensalade met geitenkaas voor 2-3 personen

Bereiding:

Ontkroon de aardbeien en snij ze in 2 of in vieren.

Vermeng de aarbeien met de basamico azijn en zwarte peper en zet de aardbeien een uur in de koelkast.

Verdeel de veldsla over 4 bordjes. Schep de aardbeien erop en verkruimel de geitenkaas over de aardbeien.

Garneer het geheel met wat honing, pijnboonpitten en smullen maar!

Ingrediënten:

  • 750g aardbeien
  • 50 g poedersuiker
  • 2 eetlepels balsamico azijn of citroensap
  • Zwarte peper
  • 250 g volle aardbeienkwark

Aardbeiensoep met aardbeienkwark

Bereiding:

Maak de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes.

Houd 4 aardbeien apart en pureer de rest met de poedersuiker en de balsamico of citroensap. Breng op smaak met de peper en zet de aardbeiensoep een uur in de koelkast.

Verdeel hierna de soep over 4 borden, schep er in het midden een paar eetlepels kwark op!

U kunt natuurlijk de aardbeienkwark ook zelf maken met verse aardbeien en desgewenst wat suiker!

Ingrediënten:

  • Frituurolie
  • 500 g aardbeien
  • 2 eetlepels. Balsamico azijn
  • Zwarte peper- 200 g camembert
  • 2 eiwitten
  • 34 g amandelschaafsel
  • 75 g veldsla

Gefrituurde camembert met aardbeien

Bereiding:

Verhit de olie tot 180 graden.

Maak de aardbeien schoon en halveer ze.

Besprenkel de aardbeien met de balsamico en zwarte peper. Snij de camembert in 12 puntjes.

Klop de eiwitten los. Wentel de camembert door het eiwit en daarna door het amandelschaafsel.

Frituur de camembert in 3 min. goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Verdeel de veldsla, aardbeien en camembert over de 4 borden.

Ingrediënten:

  • 1 bakje verse aardbeien
  • 8 el poedersuiker
  • 225 gr mascarpone
  • 8 el slagroom
  • 2 el likeur met koffiesmaak
  • 18 lange vingers
  • 5 eetlepels koude espresso
  • 1/2 tl cacaopoeder

Aardbeien Tiramisu

Bereiding:

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in plakjes. Bewaar twee aardbeien voor de garnering en snij 100 gr aardbeien in plakjes (die heb je nodig voor het laagje aardbeien in de Tiramisu).

Pureer de rest met 2 el poedersuiker in een blender zet het daarna weg.

Meng de mascarpone, 4 el room, 4 eetlepels poedersuiker en de likeur door elkaar totdat het mengsel dik geworden is).

Leg 6 lange vingers in een diepe serveerschaal en smeer ze in met ongeveer 1 tl koude espresso. Smeer hierover vervolgens de helft van het kaasmengsel uit en dek af met een laagje aardbeien.

Leg de volgende 6 lange vingers hierboven op, herhaal dezelfde stappen zoals hiervoor beschreven (espresso, kaasmengsel en aardbeien) en dek tenslotte af met de laatste 6 lange vingers.

Doe de overgebleven 4 el room en 2 eetlepels poedersuiker in een kommetje en meng alles door elkaar totdat het mengsel stijf geworden is. Smeer dit over de bovenste laag van de lange vingers.

Bestuif met cacaopoeder en garneer met de 2 hele aardbeien. Giet wat aardbeienpuree op twee bordjes, snij de tiramisu door de helft en plaats beide stukjes ieder op een apart bordje, boven op de puree.

Eet smakelijk!

 

Ingrediënten:

  • 4-6 aardbeien
  • 1 merengue
  • koekkruimels (bv Bastogne)
  • 1 bol vanille-ijs

Aardbeien met merengue traktatie

Bereiding:

Plet de aardbeien. Laat een aardbei over voor de garnering.

Verkruimel de koek en de merengue

Schep de koek/merengue/ijs en geplette aardbeien laagje voor laagje in een glas

Garneer het geheel met een aardbei en genieten maar!

 

Ingrediënten:

  • 8 aardbeien
  • 1150ml 7-up
  • Zakje vanillesuiker
  • Ijsblokjes

Aardbeien cocktail zonder alcohol

Bereiding

Blender of prak de aardbeien.

Giet de 7-up erbij en roer het geheel goed door elkaar (het liefst samen blenderen!)

Schenk in de glazen die je hebt gevuld met ijsblokjes, serveren en GENIETEN!!!!

(Toch liever met alcohol? Vul het glas dan eerst met een kleine scheut wijn/Bacardi)